UAB – Violència localitzada i mentides esbombades

Ahir a la UAB van haver uns incidents entre antifeixistes i una paradeta de Sociedad Civil Catalana. I més tard en Nacho Torreblanca, cap d’opinió de El País, hi suca pa inventant-se un clima de violència política a casa nostra.

Aquests són els fets:

uab-scc

En resum: SCC posa una paradeta, un grup anti-feixista hi va a rebentar la festa. El més greu, que no és poc, va ser que els van cremar una bandera i els van empastifar amb un extintor.

Sigui dit que no sento cap simpatia per cap dels dos bàndols:

  • SCC: Són una colla de fatxes, tot i que puc admetre la presència de simples unionistes de bona fe.
  • Els antifeixistes: són violents. I això és inadmissible sigui qui sigui l’adversari o enemic.

De ben segur que hi ha maneres ben eficaces i legítimes de protestar i fins i tot boicotejar un acte que, amb tota la raó, no vols haver de patir.

I fins aquí. Que vigilin els fatxes, que empurin els violents i aquí pau i desprès glòria.

Però només faltava el demagog de torn:

nacho-torreblanca

Només puc afegir que cal ser molt malparit i mentider per voler sucar-hi pa mirant de convertir una condemnable anècdota en categoria de la situació que vivim a Catalunya. Per que uns brètols no fan el clima de violència com fa entendre dient “si discrepas eres fascista” i la “calidad del debate democrático” per que de ben segur que arreu on vagis d’Espanya te’n podes trobar de similars amb ganes d’inflar-te els morros per un tema o l’altre… mentre que totes les mobilitzacions independentistes han estat d’un civisme impecable.

I encara pitjor és la referència al “gaseo”. Segur que l’empastifada amb l’extintor és ben molesta i perillosa per la salut, poca broma. Però deixar anar una comparació implícita amb els camps de concentració nazis és del tot inacceptable.

O si no digue-me si a l’hora de sentir “gasear” no us ve directament al cap la imatge de les càmeres de gas?

En tot cas, condemnables uns i encara pitjor l’altre.


Etiquetes:

Posted març 15, 2017 by Lobisome2016 in category "Lo Catalanisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *